marți, 21 februarie 2017

De ce este mai bine sa cumparam handmade?


Nu va obliga nimeni sa cumparati handmade. Fiecare cumpara ce ii place. Va plac gadget-urile, cumparati gadget-uri.

Va plac elemente lucrate in cantitati industriale pe care le vedeti si la alte 100 de persoane? Cumparati-le!

Eu va intreb doar: nu vreti sa fiti unici? Niciodata n-o sa gasiti 2 elemente handmade identice, pentru ca ele sunt realizate de mana omului, iar el, la fiecare element adauga ceva nou.

De ce sa purtati lucruri realizate manual, cand puteti gasi mai usor elemente realizate de o masina si mult mai ieftine. De multe ori, lucrurile realizate manual sunt mult mai scumpe ca cele realizate de masini.

Atunci, de ce ar trebui cineva sa investeasca mai multi bani pe lucruri realizate manual?


Sunt unice.

Primul motiv pentru care ar trebui sa cumparati lucruri handmade este ca ele sunt unice. Un element realizat manual nu il veti mai gasi la nimeni. V-ar place, cand stati la coada sa cumparati ceva, sa vedeti la persoana din fata ca poarta aceeasi cercei ca ai dumneavoastra? Nu cred.

Datorita unicitatii, produsele lucrate manual ofera proiectantului, dar si purtatorului, fericire.

Handmade, obiectele lucrate manual, promoveaza creativitatea. Creativitatea, de obicei, este legata de arta, iar arta este una din motivele pentru care vedem modele excentrice de obiecte realizate manual.


Sunt mai putin poluante.

Da, poate nu va intereseaza. Daca nu va ganditi la dumneavoastra, ganditi-va la copiii dumneavoastra!

Dar totusi, de ce sunt mai putin poluante? Pentru ca la proiectarea si realizarea lor nu mai lucreaza masinile dintr-o linie de productie in serie, care consuma energie si polueaza aerul, ci un om care sta la o masa si realizeaza lucruri minunate.

Stiti, ca orice proiect ar face marile companii, obligatoriu trebuie sa completeze o rubrica care se intituleaza “ responsabilitatea fata de mediu”. Aici, ei trebuie sa scrie si sa respecte politici referitoare la mediu.

Ori de cate ori, cumparati, purtati sau utilizati obiecte lucrate manual, nu va veti simti vinovat fata de “Mama Natura”.


Ele poarta traditia si crativitatea mestesugarului care le-a realizat.

Cum se face?
Prin intermediul acestor obiecte realizate manual, se poate invata despre traditia si cultura artistului. Cultura artistului este cultura poporului din care face parte. 

Obiectele realizate manual transmit generatiilor urmatoare acele elemente magice care fac sa fie apreciata originea lor.

Fiecare produs realizat manual poarta o traditie proprie. Atunci cand cumparati si purtati un produs realizat manual, deveniti parte din acea traditie.


Mai mult.

Nu exista niciun sentiment mai bun decat a face un elemnt de arta, nu cu un computer, ci cu mainile personale.

Handmade poate face mult mai mult, va poate imbunatati viata. Alunga plictiseala si depresia.

Obiectele lucrate manual tind să fie mai frumose și, de asemenea, mai durabile decât lucrurile produse în masă. Pentru că fiecare element este realizat cu precizie și har, nu doar ca arata foarte bine, dar, în plus, este minunat și mai robust.


Stiti ca:

Lucrurile realizate manual sunt cele mai recente tendințe în lumea de e-marketing? 
Daca nu aveti un magazin, in apropiere, care vinde obiecte lucrate manual si sunteți în căutarea acestor produse, acum le gasiti intr-un magazin online, care este specializat în bunuri realizate manual.

Concluzia?

Ori de cate ori, aveti posibilitatea, cumparati un obiect realizat manual, chiar daca asta insemna sa investiti o suma mai mare de bani din venitul dumneavoastra personal, pentru ca:

  •         Puteti ajuta, astfel, o familie care are nevoie de acel venit investit de dumneavoastra;
  •         Veti ajuta o cultura in declin sa supravietuiasca. Ori de cate ori mergeti la cumparaturi, intr-o calatorie sau o destinatie turistica, asigurati-va ca ati cumparat o pereche de suveniruri lucrate manual!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *