miercuri, 4 mai 2016

Tutorial impletituri de hartie- cum se incepe un cos cu fundul rotund



Invatam facand!  


Multi oameni ar spune ca ceea ce fac acum este  sa "invat sa impletesc" din hartie un cos. 

Aceste cuvinte induc in mintea noastra ideea stranie ca exista 2 procese diferite:

1. sa invat sa impletesc;
2. sa impletesc un cos.

Asta ar insemna ca invat sa impletesc pana cand voi incheia procesul de invatare dupa care abia atunci voi fi in stare sa impletetesc un cos.

Bineinteles ca este o prostie. Nu exista 2 procese, ci unul singur. Eu asa am invatat. Am invatat sa impletesc un cos chiar facand un cos. Alta cale nu exista.

Deci, invatati sa impletiti un cos, chiar facad acest lucru odata cu mine!

Un cos cu fundul rotund impletit din hartie, as spune ca dupa ce am invatat tipurile de impletituri este foarte usor de lucrat. Cine stie sa impleteasca cu hartie poate spune ca da, dar incepatorii nu pot spune acelasi lucru.

Intrebarea este: cum incepem sa impletim un cos cu fundul rotund?

Va voi arata 3 tipuri de dispunere a tubuletelor de hartie :

1. Luam 16 tuburi si formam 4 manuchiuri a cate 4 tubulete. 2 randuri a cate 4 tubulete le asezam unul langa altul. Cel de-al treilea manuchi de 4 tuburi il asezam sub primul rand de 4 tuburi si pe deasupra celui de al doilea manuchi de tuburi. Cel de-al 4 manuchi de 4 tuburi il asejam langa al treilea, dar peste primul rand si sub al doilea rand.

Dispunerea tuburilor arate ca in figura de mai jos:


Incepem sa impletim cu 2 fire fiecare manuchi de 4 fire. Dupa 2 – 3 randuri de impletitura, fiecare manunchi de 4 tuburi il despartim in manuchiuri a cate 2 fire. Dupa cateva randuri (pana cand distanta dintre cele 2 tuburi este desutul de mare) cele 2 tuburi se despart in cate 1 fir si continuam sa impletim  pana ce terminam fundul rotund al cosului.

2. Luam 3 sau 4 tuburi de hartie si formam 4 manuchiuri de tuburi. 2 din manuchiul de 3 (4 ) tuburi le asezam unul peste celalalt, iar celelalte 2 manuchiuri le asezam pe diagonala tot unul peste celalalt.
Dispunerea o sa arate ca in figura de mai jos:



Continuam sa impletim la fel ca la tipul 1 de dispunere a tubuletelor pana terminam fundul cosului.

3. Luam 2 manuchiuri a cate 6 tubulete si le asezam unul peste altul ca mai jos.
Dispunerea celor 6 fire va arata asa:




Impletim fiecare manunchi de cate 6 fire cu impletitura cu 2 tuburi. Dupa 2 randuri, incepem si le despartim in manunchiuri a cate 2 tubulete. De aici continuam impletitura la fel ca la cele doua dispuneri dee mai sus.

Numarul de tubulete cu care incepem este in functie de diametrul cosului pe care il avem de executat. Pentru un cos cu diametrul mai mare, nr de tubulete va fie sufficient de mare astfel incat distanta dintre tubulete sa fie de 2-2.5cm.

Cel mai bine urmariti cele 2 video de mai jos:

Partea 1.



Partea 2.






Cu mare drag va raspund la intrebari. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *