Natura reprezinta un exemplu de mediu schimbator in care animalele si plantele trebuie sa se adapteze ca sa supravetuiasca.
Schimbarea determina gasirea unor elemente noi necesare adaptarii la noile conditii.
In epoca moderna in care traim, inconjurati din ce in ce mai mult de beton si sticla, designerii, arhitectii au adus in creatiile lor forme inspirate din natura. Orice detaliu din natura e transpus pe un plan dupa care este materializat in creatii care ne taie respiratia.
“Originalitatea inseamna intoarcerea la natura”, de aceea, natura a reprezentat o sursa de inspiratie pentru arhitecti, inventatori, artisti si poeti de-a lungul timpului.
”Uita-te adanc in natura, iar apoi vei intelege totul mai bine”
Albert Einstein
|
Perspectiva in care privesti natura iti creaza posibilitati multiple de a adauga originalitate in orice design. Natura poate fi un element cheie pentru orice creatie, modul cum o privesti iti stimuleaza anumite emotii si sentimente.
Arhitectii, designerii ia diferite forme din natura si le materializeaza in cladiri, piese de mobilier, aparatura electronica, barci, avioane, obiecte de imbracaminte si incaltaminte.
Modelele inspirate din natura, pe langa aspectul estetic sunt deasemenea practice si inovatoare.
Forme inspirate din natura aduse in impletituri
Priviti cele doua imagini de mai sus. Cea din stanga este o imagine comuna care nu ne spune prea multe, nu ne trezeste anumite sentimente sau emotii ca cea din dreapta.
Nu priviti padurea, ci copacul sau frunza din copac. Elementele mici dau emotiile cele mai puternice.
Cea mai simpla forma din natura, pe care eu am ales-o, s-a materializat intr-o tavita impletita.
Frunza - forma de inspiratie in impletituri
Ca impletitura mea sa ia forma unei frunze am folosit:
- Tuburi din hartie
- Sarma
- Lipici
- Vopsea acrilica
- Lac pe baza de apa.
In lucru, acesta tavita sub forma de frunza arata asa:
Iar finalul este:
Unde folosim aceasta forma?
1. Ca suport pentru fructe:
2. Ca suport pentru flori parfumate.
3. Ca suport pentru flori uscate:
Oamenii cu imaginatie, arhitectii, designerii se joc cu forme si culori pentru a creea obiectele viitorului. M-am jucat si eu cu forme si culori la impletiturile mele, iar rezultatul il vedeti aici.
Am vazut copiii de la gradinita care la atelierul de creatie se jucau cu frunze si coji de nuca construind ambarcatiuni. Aveau scoici, conuri de brad pe care le foloseau construind cu imaginatia lor bogata fel de fel de obiecte. O idee extraordinara care ii ajuta pe cei mici sa cunoasca natura si in acelasi timp sa-si dezvolte imaginatia.
Frunza in design-ul altor elemente ca :
Cercei:
2. Ornament la sticluta de parfum
Sfatul specialistilor: Folositi natura ca sursa de inspiratie in creatiile dumneavoastra!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu