Impletiturile din tuburi de ziare este un altfel de mestesug. Un mestesug care nu inlocuieste impletitura din nuiele, paie sau rattan, ci o completeaza.
Acest tip de mestesug protejeaza natura. De ce spun asta? Pentru ca, toate impletiturile sunt facute din hartie de ziar reciclata, nu trebuie sa taiem copacii din padure pentru hartie.
De asemenea, aceste impletituri pot fi facute atat de adulti cat si de copii.
In continuare, am sa va spun, pentru incepatori, ce materiale si ustensile aveti nevoie ca sa faceti singuri aceste impletituri din tuburi de hartie.
De fapt, pentru orice mestesug avem nevoie de materiale si instrumente cu care sa lucram.
Pentru mestesugul impletitului de hartie avem nevoie de urmatoarele materiale:
Hartia – este materialul de baza pe care il folosim. Hartie de ziar este materialul de baza, deoarece absoarbe vopseaua mai bine pentru ca este mai subtire, are o densitate scazuta 45g/mp.
In plus, puteti folosi si hartia din reviste sau caiete vechi.
Din hartie se fac tubuletele cu care impletim.
Carton – deasemenea reciclat. Eu il folosesc pentru a realiza fundul sau capacul cosurilor sau cutiilor.
Adezivi
Eu folosesc lipici solid-stick pentru a lipi straiful de ziar cand fac tubuletul din hartie si lipici lichid cand imbin tubuletele intre ele cand impletesc.
Este foarte important ca lipiciul-stick sa fie de buna calitate, deoarece tubuletele se desfac cand le vopsiti. De asemenea, cand impletiti, tubuletele se pot dezlipi unele de altele cand impletiti, daca lipiciul lichid nu este de calitate.
Pentru cutiile sau cosurile mari de depozitare, eu folosesc aracet pentru lemn pentru a le rigidiza mai bine. Aracetul se dilueaza cu apa pana se face ca laptele, dupa care cu pensula se da pe cos sau cutie.
De asemenea, pentru a lipi unele bezi impletite sau alte decoratiuni pe produsele impletite, folosesc bare de silicon – baton adeziv. Acestea se folosesc impreuna cu pistolul de lipit. Barele de silicon le folosesc si pentru a lipi tubuletele din hartie de carton pentru fundul sau capacul cosului.
Lacuri si vopsele.
Produsele impletite din hartie se deosebesc de celelalte impletituri prin faptul ca cele din hartie se pot vopsi in orice culoare sau combinatie de culori dorim. La vopsirea tubuletele din hartie, eu am ales sa folosesc vopselurile acrilice pe baza de apa pentru lemn, culori acrilice pentru pictura si pigmentii coloranti.
Pentru a feri impletiturile de umezeala, le lacuiesc cu lac pe baza de apa incolor, deoarece acesta este inodor, se usuca repede dupa aplicare si formeaza o pelicula subtire de protectie dupa uscare.
Instrumente
Ace de tricotat, bete de frigarui. Pentru a rasuci hartia in tubulete aveti nevoie de ace de tricotat (andrele) de diferite dimensiuni de la 1.5mm la 4.5mm sau bete pentru frigarui.
Eu folosesc betele de frigarui si diferite grosimi de sarma de la electrozii de sudura.
Foarfeca si cutter– instrumente necesare pentru taierea hartiei, imbinarea tubuletelor sau taierea cartonului.
Foarte bine ar fi sa aveti un Set format din Cleste de taiat (Sfik), spitz. De ele avem nevoie sa taiem si indoim sarma, acolo unde este necesara pentru intarirea produselor impletite.
Pistol de lipit cu silicon – acesta se foloseste pentru a lipi cu silicon tubulete de hartie pe carton, atunci cand fundul cosurilor se face din carton.
Pensule de diferite dimensiuni pentru vopsirea tubuletelor si lacuirea produselor impletite din hartie.
Spita (sau sula) pentru gauri, necesara pentru tragerea tubuletelor la inceputul si sfarsitul impletiturilor.
Servetele decorative pentru decorarea produselor impletite prin metoda decoupage.
Toate materialele si ustensilele de care aveti nevoie pentru a incepe sa impletiti le gasiti la distanta de un click aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu