joi, 7 octombrie 2021

Decoratiune Perete din Hartie


Cand venim acasa, oriunde am fi fost plecati, vrem sa ne simtim confortabil, sa ne relaxam, sa simtim caldura aceea imbietoare a unui camin.

Ca sa realizam o atmosfera imbietoare, pe langa mobila necesara avem nevoie de unele decoratiuni care ne confera personalitate caminului nostru.

Decoratiuni pentru pereti le putem cumpara, dar cele facute cu mainile noastre sunt cele mai personale. Facute cu multa dragoste, cu migala, cu rabdare, cu sudoare daca este nevoie.

Sa nu va imaginati ca ne trebuie nu stiu ce materiale scumpe. Nu. 

Unele pot fi facute din materiale reciclate sau materiale ieftine.

Va supun atentiei mai jos o decoratiune de perete facuta din hartie tip ziar-45g/mp.

Hartia de ziar este un material ieftin, poate fi folosita chiar si cea reciclata, usor de folosit si la indemana oricui. Cu ajutorul ei putem realiza decoratiuni interesante cu care sa ne personalizam casa. Putem combina culori si forme astfel incat sa facem adevarate opere de arta .

Iata ce fel de decoratiune din hartie pentru pereti va propun sa facem impreuna:

 


 Inainte sa incepem lucru, avem nevoie de urmatoarele materiale si ustensile:

-      Hartie de ziar,

-      Foarfeca, rigla, culori acrilice, lac acrilic.

 

Cum lucram decoratiunea?

 

1. Din hartia de ziar taiata in straifuri late de 10cm facem tuburile de hartie cu care vom impleti. Nu arat aici cum se fac tuburile de hartie.

Puteti vedea acest lucru mergand pe linkul urmator: https://bit.ly/2yI5ScN

Lungimea straifului de hartie va fi dat de lungimea hartiei pe care o

aveti.

Lungimea hartiei din care am facut eu tuburile a fost de 50cm, iar grosimea andrelei pe care am infasurat straiful de hartie este de 1,5cm.

2. Dupa ce facem tuburile, le vopsim cu culori acrilice in orice nuanta vrem.

3. Dupa ce le-am colorat si s-au uscat, tuburile se mai introduc intr-o solutie de 3 parti lac acrilic si 1 de apa. Dupa ce s-a uscat lacul asa incat tuburile sa nu se lipeasca intre ele, (interiorul tubului inca mai este umed) le infasuram intr-un plastic si le lasam cam ½ ora dupa care putem incepe sa impletim.

4. Impletim ca in video urmator si obtinem o decoratiune de perete cu un diametru de 60cm. Am folosit 250 de tubulete cu lungimea intre 40- 50cm.

Daca straiful de hartie este mai scurt, probabil veti avea nevoie de mai multe tubulete de hartie ca sa faceti o decoratiune cu diametrul de mai sus.

 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *